alternative medicine 1327808 1920

Chinese voetmassage

Chinese voetmassage is een massage die gebaseerd is op oude originele principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Ze gebruiken deze massages om tot hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen. Het grote succes van de Chinese voetmassage (Chinflex) ontstaat doordat in een massage twee systemen tot een geheel gecombineerd worden.

  1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen - spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.
  2. De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. (Meridianen vormen samen met de acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam dat het hele lichaam van energie kan voorzien).

De combinatie van deze twee systemen en het feit dat er prettige -  ontspannende en intensieve massagetechnieken toegepast worden op knieën -  onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een weldaad van lichaam en geest.

 

Je bent van harte welkom!